Over ons

CareDots staat voor durven ondernemen tesamen in de zorg. Als individu in de zorgsector ben je een kleine dot binnen een groter geheel. Wij verbinden alle dots en creëren een context waarbinnen elke kleine dot zijn of haar functie kan vervullen. Every dot matters!
Peter en Niurka hebben CareDots in 2020 opgericht vanuit hun thuisverplegingspraktijk. Beiden werken ze al jarenlang met passie in de zorgsector, met specialisaties in ouderenzorg, wondzorg en palliatieve zorgen. CareDots heeft de voorbije jaren een samenwerking opgezet met een ruim netwerk aan ziekenhuizen, woonzorgcentra, huisartsenpraktijken en thuisverplegingspraktijken in West-Vlaanderen en daarbuiten.
N

Persoonlijke begeleiding

Wij vinden het enorm belangrijk om onze zorgcollega’s persoonlijk te leren kennen. Ook na de opstart zijn we 24 uur op 24 beschikbaar voor onze mensen en instellingen.
N

Hart voor de zorg

Als zorgverleners weten we perfect wat de moeilijkheden zijn in de sector. Onze ervaring helpt ons om werkcontexten in te schatten en de geknipte oplossing te vinden.
N

Flexibele werking

Wat je noden ook zijn als zorgverlener of –instelling, wij stellen ons flexibel op en blijven zoeken tot we de juiste match gevonden hebben voor jou.

Onze missie

Samen als een front tegen de tekorten in de zorg, met een gemotiveerd zorgteam

CareDots is ontstaan uit de wens om gemotiveerde verpleegkundigen en zorgkundigen te verbinden. Door de tekorten in de sector stijgt de werkdruk al jaren – met een bijkomende piek tijdens de eerste coronacrisis. Vele collega’s bezwijken onder de druk en keren de zorgsector de rug toe. Om deze situatie om te draaien, gaan wij op zoek naar mensen met een passie voor de zorg en helpen wij hen op weg om zich met vernieuwde motivatie te re-integreren. Dat doen we door een persoonlijke screening waarbij we tot in detail onderzoeken wat de zorgverlener in kwestie voldoening geeft.

Tijdens de opdracht ondersteunen we onze werkkrachten voortdurend met persoonlijke begeleiding en gespecialiseerde opleidingen. Met zorginstellingen bouwen we een duurzame samenwerking op waarbij ze steeds op ons kunnen rekenen voor flexibele opvang van tekorten. Zo kunnen zorgteams opnieuw functioneren als een geoliede machine met gemotiveerde zorgverleners.